Holland expat - woningen verhuren

U wilt uw huis verhuren, tijdelijk of op lange termijn? Afhankelijk van uw situatie kunt u overwegen om uw woning te verhuren aan een expat. Een woning verhuren aan een expat is in principe altijd tijdelijk, op een vooraf bepaalde periode.

De voordelen van een woning verhuren aan een expat

  • Een expat is tijdelijk in Nederland en zal op lange termijn niet in de woning willen blijven wonen.
  • Een expat heeft een goed salaris en ontvangt van zijn werkgever meestal een toelage voor woningruimte
  • Expats zijn (mede door hun financiële situatie) geen wanbetalers.
  • Een expat is hoog opgeleid en zal de woning netjes houden.

Voorbereiding op verhuur aan expats

Tijdelijk uw woning verhuren aan een expat vergt een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan de positie van de huurder (de expat), belastingaangifte, hypotheekverstrekker, verzekeringen, etc.

Wij zijn specialisten als het gaat om het verhuren van uw huis en kunnen u bij het verhuren van uw huis adviseren op het gebied van wetgeving, verantwoordelijkheden, onderhoud, overeenkomsten, prijsstelling verhuur, servicekosten, borgstelling, oplevering, meubileren of stofferen, woning verhuren aan Nederlanders of expats, aanbiedingsteksten, fotografie van het huis, marketing, inventaris van de woning etc.

Vrijblijvend advies

Indien u van plan bent om uw woning te gaan verhuren, maar u nog niet helemaal geïnformeerd bent over de aspecten die hierbij een rol spelen, kunt u bij ons een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Neem dan ook voordat u uw woning gaat verhuren aan een expat eerst contact met ons op. Wij vertellen u alle ins en outs en valkuilen waaraan u moet denken. Natuurlijk adviseren wij u ook over de te realiseren huurprijs.

Bij het verhuren van woningen in Amsterdam gelden locale regels gelden m.b.t. verhuur. Hier geldt het puntenstelsel. Mensen dienen via de site van de huurcommissie hun eigen punten aantal te berekenen. Een woning die niet in de vrije sector komt wordt door ons niet in de verhuur genomen, om juridische zaken met de huurcommissie te voorkomen.

Experts bij verhuur aan expats

Wij zijn een makelaarskantoor met jarenlange ervaring in het bemiddelen bij huur en verhuur van gestoffeerde en/of gemeubileerde woningen. Wij zijn dé specialist bij het vinden van een geschikte woning voor werknemers die voor tijdelijke uitzending in Nederland verblijven. U kunt uw woning verhuren aan Nederlandse huurders, maar dus ook aan expats. Doordat wij gespecialiseerd zijn in de verhuur in het hogere segment van de markt, kunnen wij uw woning van maatwerk voorzien.

Neem contact met ons op voor meer informatie.